Genom att delta i Enterprise Europe Networks (EEN) matchmaking event under Baltic Business arena i Riga, hittade konsultbyrån European minds nya affärspartners i både Ryssland och Litauen.

Den 29 - 30 maj genomfördes matchmaking med fokus på Östersjöregionen under Baltic Business Arena i Riga. Cirka 70 företag och organisationer från länder kring Östersjön diskuterade affärer och ny teknik inom bland annat Cleantech, IT, energi, hållbar byggnation, livsmedel och kreativa näringar. European minds deltagande resulterade i två nya affärer.

Det var för andra året i rad som de deltog i EEN:s matchmaking event under BBA. När Mikael Håkansson, konsult och delägare på European minds, fick inbjudan att delta i årets upplaga tvekade han inte en sekund.

Upplägget med matchmaking är en bra symbios och ett mycket proffsigt arrangemang. Tack vare de kontakter vi knöt under matchmaking eventet i Köpenhamn förra året, kunde vi nu fördjupa våra diskussioner i Riga, vilket resulterade i två nya affärsuppgörelser”.

European minds är en fristående konsultbyrå som arbetar med att stötta och coacha företag, myndigheter och organisationer i arbetet med att dra nytta av möjligheterna med EU-medlemskapet. De förfogar även ett omfattande europeiskt kontaktnät inom olika branscher.