Örebroföretaget SoftAlarm på säkerhetsmässa i Belgien!

Den 27-29 maj arrangerade Enterprise Europe Network ett matchmaking evenemang i Kortrijk, Belgien för företag inom säkerhet, övervakning och hantering av akutsituationer. Örebroföretaget SoftAlarm var en av deltagarna, vi ringde upp VD:n Per Dahl  för att höra vad han tyckte om arrangemanget och samarbetet med EEN.

Hej Per, du är grundaren av SoftAlarm, kan du inte berätta om hur allt startade?

Efter 30 års erfarenhet i IT branschen, kände jag att jag gjort allt. Jag behövde en ny utmaning i livet. Jag hade även under många års tid byggt upp företag inom marknaden för professionella överfalls- och nödlarm. I takt med att vi i allt större utsträckning använde oss av mobiltelefonen upptäckte jag ett behov av ”mjuka” larm. Detta resulterade i att jag 2007 grundade SoftAlarm som är samlingsnamnet på våra egenutvecklade appar och webbtjänster. Man kan säga att vi möjliggör en högre nivå av personlig trygghet i samhället! Vi valde tidigt att rikta in oss på den professionella marknaden, och vi sedan 2012 certifierad säkerhetspartner till SOS Alarm. Nu är vi dock redo att möta konsumenternas trygghetsbehov då våra tjänster innefattar trygghetslösningar för såväl företagsanvändare som privatpersoner.

Vilken betydelse tycker du att samarbetet med Enterprise Europe Network haft?

Som egenföretagare kan man inte göra allt själv, därför är det så bra att det finns hjälp att få. Framför allt för oss företagare som vill komma ut i Europa!

Ni deltog på matchmakingen på Säkerhetsmässan i Belgien i våras, vad tyckte du om evenemanget?

Det var kanon! Jag träffade många spännande kontakter under matchmakingen. En av höjdpunkterna var middagen på kvällen, då jag hamnade bredvid räddningstjänsten från Göteborg. 

Det är många länder som visat intresse för era funktioner och den utveckling som hela tiden sker på marknaden. Hur jobbar ni internationellt idag?

Vi har återförsäljare i England, Holland och Indien, och vi har patent både i USA och i Europa, det klart vi vill ut mer internationellt. Det går sakta men säkert, det är smärtsamt med organisk tillväxt!  Just nu vill vi in på den norska marknaden, och hoppas att EEN kan göra en partnersökning åt oss där!