Vi ska bli störst i Skandinavien på ljus!

Örebroföretaget Candles Scandinavia har sedan starten 2009 gått från klarhet till klarhet, och är idag en av de ledande leverantörerna av ljus. Med hjälp från Enterprise Europe Network har man nu fått en ny återförsäljare i Norge och närmar sig därmed sitt mål; att vara störst i Skandinavien på ljus.

De nya lokalerna på CV-gatan, börjar redan bli trångbodda, där lagret har fått trängas ihop med det allt mer växande tillverkningen. –Det är inte bara positivt att växa så snabbt som vi gjort! Sedan vi flyttade in på CV-gatan har vi börjat tillverka ljus, detta i takt med ökade försäljningsvolymer gör att det börjar bli trångt även här, berättar Viktor Garmiani VD och grundare av Candles Scandinavia.

Nordens bredaste sortiment

Viktor visar mig runt i lokalerna och vi stannar till vid laboratoriet, där de experimenterar med dofter färger och storlekar på ljus. – Vi har ljus med doft och utan doft, stora som små och i de flesta prisklasser. Vi har inte bara ett brett sortiment utan också ett djup i sortimentet där varje produkt finns i ett stort antal dofter, färger och storlekar.

Efter en snabb överslagsräkning konstaterar Viktor att de har över 1 miljon ljus i lokalerna. –Vi har Nordens bredaste sortiment bestående av allt från klassiska blockljus, värmeljus och antikljus till världskända varumärken såsom WoodWick och Bridgewater Candles.

Med hjälp från Enterprise Europe Network

Viktor tog kontakt med Enterprise Europe i Örebro för att få hjälp med att hitta återförsäljare och agenter i Norden. – Vi i Sverige är världens näst största ljusförbrukare per capita, Norge förbrukar mest, så självklart är det en viktig marknad för oss. Tack vare EEN har vi fått ytterligare en återförsäljare i Norge!

Candles Scandinavia AB omsatte 12 miljoner kronor under verksamhetsåret 2012 med en tillväxt på över 70 % jämfört med föregående år. Årets budget är på 17 miljoner kronor. Kunderna består av inredningsbutiker, present- och möbelbutiker, blomsterbutiker, hotell, skönhetssalonger och spa anläggningar.