Röner framgångar med digitala rörelsepauser

I tio år har Örebro-företaget Pausit levererat IT-program för rörelsepauser till svenskar med stillasittande jobb. Nu storsatsar de på export och tar hjälp av Enterprise Europe Network i Mälardalen för att hitta rätt partners.

– Redan idag har vi 130 000 användare i över 30 länder och inledningsvis gick vi utomlands tillsammans med våra befintliga kunder.

2016 kände de sig redo att ta egna steg mot en ökad närvaro utomlands och Norge blev det första landet.

– Att det blev Norge berodde på att det är litet land som ligger nära. Under ett halvår ungefär letade vi efter en partner innan vi hittade en svensk som bott där i närmare 40 år och som nu driver Pausit Norge i egen regi, berättar Mikael Wahman, marknad & försäljningsansvarig samt delägare i Pausit.

Planen nu är att gå tillväga på liknande sätt men på andra, större marknader. Via ett program hos Business Sweden har Pausit kommit fram till olika intressanta marknader att satsa på, bland annat Tyskland och Holland.

Sedan dess har Enterprise Europe Network varit till väldigt stor hjälp. De har ju ett enormt värdefullt nätverk och har satt oss i kontakt med potentiella partners, tipsat om mässor som vi bör synas på och så vidare. Vår största utmaning i exportresan – att hitta rätt personer och företag att göra den tillsammans med – tror jag att EEN kommer kunna vara väldigt behjälpliga med.

Skulle du rekommendera andra att ta hjälp av EEN?

Ja verkligen. Som företagare är man ju expert på sin egen business och har fullt upp med det. Det är då EEN kommer in, som en aktör som har koll på massa annat – ekonomiska stöd, utbildningsprogram och mässor i utlandet som man kan ha stor nytta av men som man inte hinner hålla koll på själv. Så jag tror verkligen man kan få hjälp från dem i alla olika faser av företagandet.