Västerås-företag tar digital fakturatjänst till Danmark

Under 12 år har Peter Ewertz Isaksson och Rikard Ek byggt sin IT-satsning till ett stabilt och lönsamt företag. Nu hägrar en exportsatsning i Danmark för att fortsätta växa.

Genom att vi digitaliserar inkommande fakturor förenklar vi administrationen för våra kunder och ger dem en enkel och smidig fakturahantering, berättar Peter Ewertz Isaksson som grundat Erip tillsammans med kompanjonen Rikard Ek.

De har själva utvecklat sin programvara Levdoc som integreras i kundernas ekonomi- och affärssystem. I dagsläget jobbar de nästan enbart med svenska kunder, men som en del i sin tillväxtsatsning har de nu under 2018 påbörjat arbetet för att öka sin export.

Ända sedan uppstarten har vi haft kontakt med Enterprise Europe Network, de hjälpte oss med finansiering i uppstarten och så har vi haft olika projekt med dem. Tillsammans kom vi under förra året fram till att de två sätt som vi kan växa på är genom förvärv och export. Förra året förvärvade vi ett mindre företag och dess kundstock och nu i år har vi tagit tag i exporten.

Vilka steg har ni tagit på exportresan?

Vi har tillsammans med EEN lagt en strategi som innebär att vi ska jobba på liknande sätt utomlands som vi har gjort i Sverige, nämligen med återförsäljare. De svenska återförsäljarna är främst företag inom copy/print som säljer skanningsutrustning. Tanken nu är att börja samarbeta med liknande företag i Danmark. – Nästa steg är att utreda tänkbara partnerföretag med hjälp av Business Sweden och vi ska också träffa en person i Danmark som vi fått kontakt med via EEN som kanske kan leda oss vidare.

Vad tror du kommer bli utmanande under er exportsatsning?

Rent kapitalmässigt tror jag inte det blir så svårt för vår del. För oss handlar det inte om att pumpa in pengar utan om personliga resurser och att knyta relationer. Så att träffa många människor och hitta rätt personer kommer bli avgörande.