Unik säkerhetsprodukt med global potential

Conny Ljungqvist leder säkerhetsföretaget link22 som för några år sedan insåg att det saknades en produkt på marknaden. De utvecklade då en diodmjukvara för envägskommunikation och med hjälp från EEN hoppas de nu få ut den i världen.

Vi exporterar redan en del och då via distributörer i till exempel Norge och Italien. Så planen framåt är helt enkelt att fortsätta knyta till oss fler distributörer, berättar Conny Ljungqvist.

Han är VD på link22 som utvecklar IT-säkerhet och produkter för myndigheter, försvar och försvarsindustri. Deras största utmaning i exportsatsningen är att hitta distributörer.

Internet räcker en bit, berättar VD:n Conny Ljungqvist, men man behöver vara ute på mässor och evenemang också och det är svårt att veta vilka sätt som är lämpliga. Här har EEN varit till stor hjälp.

Via EEN har de fått tips om relevanta mässor och matchmaking-evenemang samt stöd och råd kring varumärkesskydd inom EU.

Vi är i en väldigt expansiv fas just nu och att utveckla produkter har varit dyrt, så hade det inte varit för affärsutvecklingschecken för internationalisering som EEN var med och bedömde, hade vi kanske inte haft råd att delta på allt.

Målsättningarna för framtiden är stora. Bara i år hoppas de öka omsättningen från 2017 års 13 miljoner till 17 miljoner under 2018.

Vi hoppas att vår satsning på en bredare produktportfölj som är gångbar utomlands ska löna sig. Diodmjukvaran till exempel har vi väldigt stora förhoppningar på. Om vi lyckas få ut den och prissätta den rätt tror jag att den har potential att bli världens bästa inom sin kategori!